Normen

In werken NEN 3140 is uiteraard de norm NEN 3140 beschikbaar maar ook deel 61 van NPR 5310. Wilt u de NEN 3140 en NPR 5310-61 downloaden? Dan dient u hiervoor ingelogd te zijn.

NEN 3140 geeft eisen voor een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen. Bedrijfsvoering omvat het gebruik van elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen bij de arbeid, het onderhoud, de inspectie, het beheer en het werken aan of in de omgeving van elektrische installaties.

Deze norm is van toepassing op elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen met een nominale spanning van ten hoogste 1000 V wisselspanning en 1500 V gelijkspanning.

Wilt u de laatste NEN 3140 altijd digitaal kunnen raadplegen, dan is ‘Werken met NEN 3140’ de beste optie.

NPR 5310-61 Inspectie - Beproeven niet-instelbare toestellen voor aardlekbeveiliging. Een elektrische installatie behoort te worden geïnspecteerd voor deze in gebruik wordt genomen. De normen NEN 3140 en NEN 1010 (bepaling 62.1.2) geven hier eisen voor.

Een goed uitgevoerde inspectie omvat ook de juiste beproeving van de aanwezige toestellen voor aardlekbeveiliging.

Toestellen voor aardlekbeveiliging worden toegepast voor onder andere foutbescherming, bescherming tegen het ontstaan van brand en als aanvullende bescherming. Dit heeft tot gevolg dat er in installaties verschillende typen toestellen voor aardlekbeveiliging aanwezig kunnen zijn.

Toestellen voor aardlekbeveiliging moeten worden beproefd om de juiste werking aan te tonen. Bij die beproevingen moeten verschillende stromen worden toegepast en de beveiliging moet binnen de voorgeschreven tijd aanspreken. In NPR 5310 deel 61 worden de aanspreektijden en aanspreekstromen voor deze toestellen gegeven.

Normen downloaden

Wilt u de NEN 3140 en NPR 5310-61 downloaden? Dan dient u hiervoor ingelogd te zijn.

Inloggen

Nog geen inloggegevens? Vraag nu een abonnement aanU kunt voordelig en eenvoudig een abonnement afsluiten voor dit platform. U ontvangt dan direct uw inloggegevens waarmee u de normen kunt downloaden, opslaan en printen. Daarnaast ontvangt u nu de papieren NEN 3140 als tijdelijke actie.

De voordelen op een rij

  • NEN 3140 overal online beschikbaar
  • Snel zoeken op trefwoord
  • Met handige rekentools
  • Notities, documenten en bladwijzers toevoegen
  • Inclusief handige praktijkgids t.w.v. € 63
  • Inclusief NPR 5310-61