Praktische hulp

De online training is gericht op het overdragen van de basiskennis om NEN 3140 in de praktijk te kunnen gebruiken.
Deze training geeft inzicht in het veilig werken aan en in de nabijheid van elektrische installatie en elektrische arbeidsmiddelen.

De online training is geschikt voor:

  • Elektrotechnisch opgeleide (leerling) monteurs, eerste monteurs die werkzaam zijn in nieuwbouw, onderhoud en reparatie van elektrische installaties en arbeidsmiddelen;
  • Niet-elektrotechnisch opgeleide monteurs die ervaring hebben met het (zelfstandig) uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden met een elektrotechnisch risico;
  • Niet-elektrotechnische deskundigen, zoals operators, huismeesters, enz, die als neventaak eenvoudige elektrotechnische handelingen met een al of niet groot risico uitvoeren.

De online training kan gebruikt worden voor VOP en VP en bestaat uit 6 modules:

  1. Basiskennis elektriciteit
  2. Risico’s
  3. Wegwijs in de norm
  4. Uitvoeren van werkzaamheden
  5. Arbeidsmiddelen
  6. Installaties

De online training sluit af met een toets. Als u de toets voldoende heeft gemaakt, kunt u het certificaat downloaden.

Online training

NEN Nieuws
Tevreden klanten door samenwerking en communicatie 20-01-2020

De wereld van de monteur verandert snel. Ten eerste is er een toenemend tekort aan monteurs en technici. Ten tweede wordt het werk inhoudelijk anders: de techniek zelf verandert en daarnaast vraagt het werk veel meer van de monteur op sociaal gebied. Klanten zijn veel mondiger geworden en vergeten weleens dat techniek ook een keer kan falen. Omdat de afhankelijkheid van techniek zo groot is geworden, kan dat leiden tot heftige emoties bij de klant. Daar moet de monteur dan wel goed mee om kunnen gaan.

Technische Unie en NEN bundelen hun krachten 05-12-2019

Technische Unie en NEN hebben hun krachten gebundeld, NEN verzorgt trainingen voor klanten van Technische Unie. De trainingen zijn voor installateurs in de kleinzakelijke markt ofwel de vakspecialisten. Door de trainingen zijn zij in staat om gemakkelijker normen toe te passen in de praktijk.

Schriftelijke voorbereiding van complexe werkzaamheden (deel 2) 02-12-2019

Eerder lieten we al zien dat wat er geregeld moet worden om eenvoudige elektrotechnische werkzaamheden door vakbekwame personen (VP) te laten verrichten. Bij eenvoudige werkzaamheden bepaalt een VP zelf hoe hij de werkzaamheden uitvoert aan de hand van NEN 3140 + A3 (4.3.2). Schriftelijke werkinstructies zijn daarbij essentieel.

bekijk meer nieuws